Читај ми!

Најновије вести из "Плаве птице"!

Ко су колпортери, шта су таблоиди, да ли се каже "каобајаги" или "кобајаги", од чега се прави храна у Белорусији, шта повезује патику и уста, које је боје био Т-Рекс диносаурус и како новчаница може да мења свој изглед, сазнајте у новом лету Плаве птице, у суботу 24. октобра на Првом програму Телевизије Србије.

Борчица паметница прати догађаје и вести из света и окружења. Воли да буде у току, воли да чита полако, и у миру. Осман је више за брзе информације које могу да се нађу на интернету. Међутим, Осман не проналази вест коју Борка има, а то је да су одређене новине објавиле вест да је "Плава птица" кренула са емитовањем, али исто тако да ће Османа и Борку, као водитеље емисије ускоро заменити комшије, Госпођа Ж и Гсподин Џ, баш због сталних препирки између Османа и Борке.

Осман ту информацију тешко прима. И нигде је није пронашао, можда зато... Можда зато што је Борка измислила, да би се мало поиграла са Османом. Она наставља да се игра глумећи колпортера, а то користи да објасни другарићима ко је уопште колпортер.

У знак помирења, наша плавоптичаста екипа одлази у Белорусију. Тамо ћемо упознати белоруски плес, сазнати да је кромпир главна намирница, од које праве скоро све, али сазнати и који се језици говоре у тој држави.

Наше комшије и даље не дају мира нашим домаћинима. Овога пута ће заједничким снагама успети да реше питалицу - шта то повезује патику и уста. Можда мало кроз препирку, али некада су и препирке врло конструктивне.

Гусарска осада наставља да плови у нови Лов на знање. Овога пута су отпловили у далеку, далеку прошлост када су живели диносауруси и испричаће нам причу о том опасном, јаком, моћном диносаурусу, свима познатом - Т-Рексу.

Осман за крај није припремио трик и хоће да плати Борки само да га више не тера. Борка је наравно збуњена, а још збуњенија кад види да је покушао да јој плати - магичном новчаницом!

Нова епизода биће емитована у суботу, 24. октобра у 12:00 ч на Првом програму Телевизије Србије. Одмах након емитовања ће бити на нашем званичном јутјуб-каналу, где можете пронаћи и све наше претходне епизоде, као и на нашој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-маил: plava.ptica@rts.rs, facebook - профил или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица‘".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару