Прва помоћ и 5 савета - Бубрези

Нову дозу корисних информација припремили смо за вас и ове недеље. Здраво јело по свом избору припремаће глумац Петар Стругар. Ове недеље ћемо обнови градиво из прве помоћи, а 5 Савета биће у вези са очувањем здравља бубрега.

У првом делу емисије, "Храна као лек", куваће глумац Петар Стругар. Сазнаћете како се бори са астмом, али и коју храну највише воли да припрема и једе. Водитељка Марија Поповић припремаће плави патлиџан на необичан начин. Све информације о јелима и намирницама даће нутрициониста Ана Тодоровић.

У "Ординацији" ће као и увек бити динамично. Публика из студија провериће своје знање из прве помоћи, а показаће како се ради реанимација када неко престане да дише и стане му срце. Видећете и у који би положај требало наместити човека који је пао у несвест. Све ће проверити и објаснити стручњаци из Хитне помоћи, Срђан Стојановић, виши медицински техничар, и др Ивана Стефановић, специјалиста ургентне медицине. Она ће разјаснити многа важна питања - да ли би требало кашљати у моменту инфаркта, да ли би тада требало узети неки лек и како се понашати док не стигне медицинска помоћ.

"5 Савета" ове недеље биће о бубрезима. Сазнаћете да ли је добро пити много воде, како мокраћа може да укаже на проблем, зашто особе са дијабетесом и хипертензијом треба да воде рачуна о овим органима, од којих лекова бубрези могу отказати и још много тога корисног. Све савете и информације даће проф. др Нада Димковић, нефролог - специјалиста за бубреге.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Петар Станојловић.

 

РТС ординација РТС ординација

Autor:
РТС

Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије