Знање имање

Покрет слоу фуд - спора храна настао је пре 30 година као одговор на проблеме које чини фаст фуд - брза храна.

Данас у 150 држава, више од 1500 локалних заједница брине о малим произвођачима, чувају традиционалне укусе и биодиверзитет. Важно је и да се повезују са потрошачима који осећају потребу да успоре живот, да лагано уживају за трпезом.

Како се одговорна пољопривреда развија на северу Бачке у овом издању Знања имања говоре: Оскар Маурер из Хајдукова, пионир у свету органских вина - да је могуће да помиримо и екологију и економију и у винограду и у подруму. Драган Ковач - после живота и рада у Шведској - зашто је важно да волимо своју земљу и зовемо госте из целог света, да уживамо заједно. Атила Визи из Будимпеште, каква је искуства донео са острва Пага где је развијен слоу фуд покрет и како се спаја традиционално и модерно. Јелисавета Бешењи Ержика из Бачког Моноштора зове у "Мали бодрог", мале предузетнике да разумеју пут од њиве до трпезе.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње