Плава птица

Шта повезује сову и Месец, ко једе кобасице са шећером, како коњи дишу и како се прави совдвич сазнајте у новој "Плавој птици", 30. новембра на Првом Програму Телевизије Србије.

Ако би неко ставио испред вас две исте кошуље, како бисте знали која је мушка, а која женска? Одмах да вам кажемо, одговор постоји и ко ће то да нам објасни него... Госпођа Ж. Веровали или не, одговор се крије у дугмету. На мушкој гардероби дугмад не стоји на истој страни као на женској. А зашто је то тако, сазнаћете у нашем новом плавоптичастом лету.

Шта ћете још сазнати? Много тога. Сазнаћете да је један индустријалац у Чешкој направио коцкице шећера и то из љубави према својој жени. У давна времена, шећер се није продавао као данас, већ је шећер била једна чврста слатка купа, такозвана "глава шећера". Да би се откинуо комад, морали сте да имате алат попут клешта, јер је тај шећер био јако чврст. И тако се једна дама повредила док је откидала део те купе. Њен муж је схватио да мора да смисли начин да се то не дешава и смислио је начин како да направи коцкице шећера. Сазнаћете још и која је омиљена храна код Чеха, који је њихов спорт и још много, много тога о Чешкој.

Сазнаћете још и шта повезује сову и Месец. Наша гусарска посада побринуће се да сазнате од чега тако лепо мирише већина колача... Да, да, речи ће бити о ванили.

У госте смо позвали хор који се зове "Фантазија". У питању су другарићи из Основне школе "Свети Сава", који певају на руском језику.

И без бриге - Осман је припремио нови трик! Да бисте видели који и да бисте сазнали још много тога, будите са нама у суботу, 30. новембра 2019. године тачно у 12:05ч. Место знате, Први програм Телевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, сценографкињe Мирјана Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Ирина Митриновић, композитор сонгова Драгољуб Илић, а глумци Осман Ахмед, Борка Томовић, Марија Меденица, Андријана Оливерић и Мирослав Мишко Петровић.

Наш мејл је plava.ptica@rts.rs, а адреса је Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију "Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару