Знање имање

Развијени свет је већ дефинисао покрет да цивилизација мора корак назад ако жели напред. Поставља се озбиљно питање опстанка.

У Француској се зову колибри. У немачкој и Америци фарме будућности. Запажа се да много тога у производњи хране није како треба. Пате земљиште, вода, ваздух и наравно људи. Опомиње клима, великим променама. Где смо ту ми?

У овој емисији Знања Имања говоре домаћини и стручњаци са идејом и визијом.

Александар Радојевић из Ковина, како хумано сточарство попут система крава - теле годи и животињама и људима.

Елвир Буразеровић из организације Орка - колико су потрошачи важни и одговорни када подржавају производњу у складу са природом.

Доктор Сања Микић из Института за ратарство и повртарство Новог Сада, зашто је важна банка гена у подизању квалитета живота, посебно на селу.

Марко Булатовић из црногорског села Брезојевица о вредности планинског сира и сурутке који лако нађу купце.

Батислав Влаховић шта у складу са кластером "Пробај домаће" нуди гостима у еко селу "Кољено".

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње