недеља, 29. сеп 2019, 11:00
Знање имање
Да би Србија постала велика башта Европе за сада се труди 6000 произвођача органске хране, будући да на западу расте тржиште а и ми све више водимо рачуна о томе шта једемо.
Министарство пољопривреде обећава неколико пута веће подстицаје. Морамо да чувамо здравље земљишта за здраве биљке које ће да хране здраве животиње и људе.
Зато у овом издању Знања Имање говоре: Жељко Перић из Рајачких пимница - зашто Французи воле вино од црне тамјанике и чему годи зачињак.
Татјана Михајловић - како се у сиру од козјег млека са зачинима чувају блага источне Србије.
Доктор Бранко Лазић - о пријатељству међу биљкама која чини одрживу башту.
Милка Илић и Здравко Мања из Новог Сада - имена су им одредила да су милина и здравље у воћњаку и економија и екологија.
Раде и Снежана Кнежевић - какве су могућности да гужву београда замене за мир у биобашти изнад Блаца.
Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари