Знање имање

Да би Србија постала велика башта Европе за сада се труди 6000 произвођача органске хране, будући да на западу расте тржиште а и ми све више водимо рачуна о томе шта једемо.

Министарство пољопривреде обећава неколико пута веће подстицаје. Морамо да чувамо здравље земљишта за здраве биљке које ће да хране здраве животиње и људе.

Зато у овом издању Знања Имање говоре: Жељко Перић из Рајачких пимница - зашто Французи воле вино од црне тамјанике и чему годи зачињак.

Татјана Михајловић - како се у сиру од козјег млека са зачинима чувају блага источне Србије.

Доктор Бранко Лазић - о пријатељству међу биљкама која чини одрживу башту.

Милка Илић и Здравко Мања из Новог Сада - имена су им одредила да су милина и здравље у воћњаку и економија и екологија.

Раде и Снежана Кнежевић - какве су могућности да гужву београда замене за мир у биобашти изнад Блаца.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње