Знање имање

Сви су изгледи да златиборски пршут, сир и кајмак имају лепу будућност, да ће у ова питома села да долазе не само туристи него и људи који виде могућност за сношљив живот и стварање.

Агроиндустријски центар требало би да покаже да јавноприватно партнерство подржава економију опште добробити и производњу биолошки вредне хране односно концепт и економија и екологија. Тржиште је ту - бисер туристичке понуде Србије - сваке године повећава број гостију. Све је више странаца. Ваља им понудити дарове ове климе и географије, наравно и наше гостољубље.

Зато у овом издању Знања имања говоре: Алексићи из Криве реке - зашто се бели мрс из њиховог села, надалеко познаје по квалитету. Брат и сестра Радивоје и Мирјана - како на дедовини са својим породицама производе сир за ексклузивне трпезе. Радосав Танасијевић из Трипкове - колико знања и стрпљења треба за прави говеђи пршут. Ђорђевићи из Осечине - да само идејом - традиција у будућност можемо да сачувамо шљиву наш национални понос.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана Петровић, Драгана Попов

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње