Знање имање

Клима и географија одређују изглед и карактер људи, али и њихове обичаје и наравно какву храну могу да произведу.

У овом издању са домаћинима пробамо сремске, бачке и влашке специјалитете. Идеја да заштите географско порекло и осведоче специфичне вредности.

Зато за Знање имање говоре: Александар и Марија Жилић, село Мартинци - зашто негују сремски сир и желе да син Душан буде газда на свом имању. Породица Војиновић из Кузмина како кулен, сремска кобасице, сланина и шунка врхунског квалитета могу да напуне товилишта свињама а полице медаљама. Сека Милић из села Влаоле, колико игра укуса у хармонији козијег сира, лековитог биља и источне Србије може да повећа стада. Давор Марковић - подсећа како качамак или кољаш славе у селу Јасиково - није храна прошлости већ здравље на тањиру.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Драгана Попов

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње