Знање имање

Просула је лепота своје чари на падинама Јагодње. Питоми брежуљци се окитили малинама и купинама и шљивама па плодови у зрењу упијају сваки зрак.

У сваком случају ова клима и географија су дале могућност да се производи биолошки вредна храна. Многи су одустали и отишли. У селу Кржава - нови живот стигао менаџер покретач. Неко ко види могућности, а спреман је да много знања и рада уложи у успех.

Зато у овом издању Знања имања говоре: Ивана Поповић - како су је сећања из детињства и искуство из света оснажили да са рођацима и комшијама крене у прераду и освоји пехар шампиона за иновације. Миливој Мићић показује да је могуће да човек буде одговоран према себи, својој породици, купцима и природи када производи воће и поврће. Милош Теовановић - шта крију шуме изнад Крупња и како да препознамо јестиве печурке. Дана Трмовић из Врњачке Бање производи ракију од биолошки вредног воћа и поштује симбиозу пчела и вочњака. Поносна је на три сина и три снаје. Нада Летић из Ченеја међу првима регистровала органску производњу и стално истражује могућности које пружа.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње