Знање имање

За опстанак и развој села важно је да подржимо женско лице агробизниса.

Нежна, љубазна а снажна, женска енергија може да усклади све што храна тражи. У тањиру се огледа и наша потреба и задовољство и хармонија укуса, мириса, боја и облика. Све то треба да упакујемо у посао који ће да поштује економију и екологију.

Зато у овом издању Знања имања говоре: Љиљана Паушич-Мојић - правница пре десет година решила да канцеларију замени фармом, тако је козији сир из Јаска ушао на листу укуса света.

Мирјана Бојовић - педагог сомелиер учи нас на падинама Фрушке Горе како да упаримо храну локалног домаћина са вином наших сорти грожђа.

Дана Трнчић - из Врњачке бање производи ракију од биолошки вредног воћа и поштује симбиозу пчела и воћњака. Поносна је на три сина, три снаје и три унука.

Нада Летић из Ченеја је међу првима регистровала органску производњу и стално истражује нове могућности које пружа одговорност - и према себи и према природи.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње