Путин у Србији: историја, економија, култура

У Београду ће 17. јануара у званичној посети Србији боравити председник Руске Федерације Владимир Путин.

Радио-телевизија Србије ће ову изузетно значајну посету за нашу земљу пратити из минута у минут директним преносима и специјалним емисијама. Планирано је шест сати живог програма из Студија 10 РТС-а у коме ће се смењивати директни преноси, укључења репортера и разговори са гостима у студију.

У директним преносима oд 11.30 на РТС 1 и платформи РТС Планета, пратићемо долазак руског председника Владимира Путина, где ће га на аеродрому Никола Тесла дочекати његов домаћин председник Србије Александар Вучић. Двојица лидера одатле ће отићи на Гробље ослободилаца Београда где ће одати почаст борцима Народнослободилачке војске Југославије и бораца Црвене Армије који су дали животе за ослобођење Београда октобра 1944. године.

"Путин у Србији: историја, економија, култура" заједнички је назив шесточасовног програма који ће, осим директног ТВ преноса посете председника Руске Федерације, чинити и специјална емисија из студија РТС-а, коју уређују и воде Зоран Станојевић и Горислав Папић.

Свечани дочек пред Палатом Србија који претходи билатералним састанцима пратићете такође у живом програму уз коментар репортера на терену. Овом приликом биће потписано више уговора о конкретној сарадњи две земље.

У овом делу посете председник Руске федерације Владимир Путин уручиће највеће руско признање председнику Републике Србије Александру Вучићу Орден Александра Невског, за успешну сарадњу двеју земаља.

После Палате Србија руски председник одлази у Храм Св. Саве где ће га домаћини упознати са током радова на мозаику куполе Храма. Мозаик за највећу куполу Храма Светог Саве радио је чувени руски уметник и иконописац Николај Мухин. Мозаик је поклон руске државе српском народу а његову израду иницирао је управо председник Владимир Путин.

Током специјалног програма видећете репортажу коју је екипа РТС-а снимила у специјалној радионици великог уметника у Москви.

У специјалном програму ћете сазнати и све о историји међусобних односа двеју земаља, економској и културној сарадњи.

Посету председника Русије РТС ће пратити са четворо репортажних кола, 50 камера уз ангажовање 300 људи.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво