Плава птица

Зашто неке животиње преспавају зиму, ко брине о том сну, ко их буди, ко је од животиња забораван сазнајте од нашег госта, Будимира Сновића у новом лету "Плаве птице"; субота 17. март 2018. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије.

На самом почетку нашег четвртог лета у овој години појављује се Госпођа Ж - наравно. Али, овог пута она не критикује, ипак омета... Али омета да би упозорила и опоменула на време. О чему је заправо реч? Реч је о томе да на самом почетку лета Госпођа Ж пије воду, шушка кесицом од бонбона, све у свему - прави буку. Због тога Осман и Борка почињу да говоре неразумљиво и неповезано. И када то схвате... Госпођа Ж смири ситуацију и објасни да то не ради да би њих ометала, него да управо покаже другарићима колико је ружно ометати друге сопственом буком - како глумце у позоришту, тако и многе друге у превозу, ходнику зграде, састанку, часу и разним другим местима.

У овом лету угостићемо наше другариће који ће извести тачку ирског степа. То је трупа "Еринс Фидл". Ирски степ је посебна врста плеса, у којој је тело готово непомично, а плес се игра само ногама. Чућете и веома занимљиву причу о томе како је настао овај плес: како су Енглези Ирцима у једном тренутку историје забранили да плешу, они су то ипак наставили да чине... али кришом: или иза шанка, или поред прозора... Тело нису помицали, а ногама су плесали. Ако би неки Енглез гледао Ирца како плеше споља, не би могао да примети да он у том моменту озбиљно плеше.

Кад смо већ код плеса и музике, Борка и Осман ће путовати у једну веселу државу која се налази у Средњој Америци и зове се Костарика. По чему је занимљива и посебна - сазнајте у нашем новом лету.

Остале ствари знате... Гусарска посада плови у нови Лов на знање, Господин Џ мало досађује, мало нас учи новим подацима, експеримнт чека на крају епизоде! И све то у суботу, 17. марта 2018. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије.

Наш тим чине: Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић (уреднице), Иван Милановић (редитељ), Осман Ахмед, Борка Томовић, Борис Миливојевић, Димитрије Илић (глумци), Снежана Поповић (сценограф), Ирина Митриновић (костимограф), Драгољуб Илић Илке (композитор), Милош Гојковић (аниматор) и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару