Знање имање

У години велике суше и градоносних облака, пред произвођачима хране су све већи изазови.

Рачунају на покривање трошкова, ретко на зараду. Зато је наш караван потражио моделе за опстанак. У селу Јовац, млади професор разредне наставе, воће и поврће, породично и по традиционалној рецептури, пакује у теглице. У Сланкамену смо посетили задругаре који оснивају прву практичну школу задругарства у свом воћњаку и желе да покажу да успех гради слога. Радоје Цветић из Блаца намерава да споји воћарску са производњом млека и на путу успеха тражи кооперанте.

Уредник емисије Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари Јелена Вукобрат, Наташа Тодоровић, Драгана Попов

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом