Ово је Србија

Жене из прокупачког краја производе џемове, слатка и сокове који се извозе у европске земље, Сједињене Државе и Канаду. Више у прилогу Биљане Поповић.

Где завршава вишак кромпира у ивањичком крају проверава Силвија Пашајлић.

Лоше навике излетника некима су прилика за уносан бизнис. Неколико приватних фирми за рециклажу секундарних сировина из Јагодине чисте излетишта после првомајског уранка. Велика количина прикупљене пет амбалаже даље иде у рециклажу. Више у прилогу Радована Јовановића.

Више од 1.000 хектара шума, у приватним поседима, на Тари је горело пре пет година. Пожар је гашен 24 дана, до сада су пошумљена тек четири хектара, али као да све то није била довољна опомена - и овог пролећа, Тара је повремено горела због људског немара. Зато и "Србијашуме", Национални парк и Сектор за ванредне ситуације подсећају да наступа критични период за шумске пожаре и позивају на обазривост. На терену је Јелена Божовић. 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Весна Манојловић и Зорана Коршош Николић

ovo_je_srbija@rts.rs

Ово је Србија Ово је Србија

Autor:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом