недеља, 19. мар 2017, 11:00
Знање имање
Ове године смо поранили. Тек што смо ушли у малињаке већ смо се наљутили на малину. Обичај је да то буде у време бербе.
У сваком случају, наше црвено благо по коме се мери квалитет у свету, тражи посвећење, да нађемо начин да сви у ланцу, од плантаже, преко хладњаче, до купца, буду у добити.
Ову причу Знања имања почињемо у Љубовији, тамо где је малини баш угодно. Видели смо и пуне хладњаче, упознали смо Миодрага Новаковића првог произвођача, пробали смо колач од малине и уживали у вајату који се баш Малина зове.
А шта о судбини слатког плода мисле хладњачари, Привредна комора Србије, Пољопривредни факултет и Министарство пољопривреде.
Уредник емисије: Јасмина Никитовић Стојичић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари