Ово је Србија

Јутарњи мразеви и променљиве дневне температуре не погодују озимим усевима у Мачви, због чега стручњаци саветују пољопривреднике да сачекају са прихраном жита, док се временске прилике не стабилизују. Пољоприведници који су стрна жита сејали ван оптималног рока, сигурно ће имати мањи принос, тврде агрономи. На терену је Ненад Томашевић.

У Зрењанину се окупљају пчелари из Србије и региона са циљем да удружени лакше освоје европско тржиште у чему им много значи одлука Министарства пољопривреде о већим субвенцијама у овој производњи. Колико су хербициди опасни за пчеле проверава Симо Будимир.

Срђан Живковић из Лебана бави се породичним бизнисом више од једне деценије. Ове године у напуштеном магацину некада успешног предузећа "8. новембар", којег је купио на лицитацији, на три хиљаде квадрата покренуо је производњу шампињона. Тренутно овде ради двадесет, углавном младих људи, а произведе се око 50 тона шампињона месечно. Потражња за овим производом на тржишту је велика, а за месец дан Живковићи ће проширити породични посао, па ће на тржиште избацити мариниране печурке у кесицама и теглама. Више у причи Срђана Цонића.

Инспектори за рад ванредно, новим методама - таблет уређајима, контролишу угоститељске објекте на Дивчибарама. У првом плану је контрола запослених како би се утврдило да ли има непријављених радника. Контрола је брза и једноставнија, јер таблет уређаји омогућавају директу везу са базом података о контролисаним фирмама. На терену је Радован Лазаревић.

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић, Весна Манојловић и Драгана Анастасијевић
Одговорни уредник Редакције Дописништва: мр Ненад Ј. Ристић

ovo_je_srbija@rts.rs

Ово је Србија Ово је Србија

Autor:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом