Знање имање

Караван Знања имања ове недеље пошао је пут Ниша да видимо каква је будућност у воћарској производњи која се на југу Србије све више развија.

Трешње, вишње, шљиве и јабуке, али и орах и винова лоза овде имају дугу традицију узгајања па је не би ваљало запоставити- слажу се и пољопривредници и представници градске власти. Зато пољопривредни будзет помаже подизање нових засада. Видећемо и како функционише дански пројекат развоја воћарства у јужној Србији, а шта у плану имају ученици Економске и Туристичке школе. Подсетили смо се старих укуса, ољутили пихтијама од боба, а засладили  дезертом који се у Србији служио у доба Немањића.

Уредник емисије: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинар: Јелена С. Вукобрат
 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом