уторак, 11. нов 2014, 18:25
Салаш Бачки, роштиљ Лесковачки!
Равница бачких салаша и лесковачка котлина. Специјалитети севера и југа.
У наставку серијала о градовима Србије, погледајте причу о граду ођоша, дођоша и прођоша, који већ сто година има сто хиљада становника. У Суботици се и даље купује на бувљаку, једе се супа од морке и перкелт. А најтраженији производ је мађарски пасош.
Све што знамо о "Забатки" чули смо од најпознатијих дођоша, а један од њих је Бела Дуранци, највећи хроничар града на северу Бачке.
Са севера идемо на крајњи југ. Некада Немањина Дубочица, потом Мали Манчестер, град у којем је између два рата цветала текстилна индустрија, а данас само паприка. Видећете шта хедонисти кажу о најпознатијем гурманском возу и свему другом што пролази кроз Лесковац. Ко је измислио уштипак и мућкалицу. А како је Силвана Арменулић упознала Тому
Здравковића?
Шта је укусније спржа, или пита са сиром?
Уредник емисије - Горислав Папић.
Autor:
Горислав Папић
Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]
Коментари