Читај ми!

Европска песма

Представљање песме Србије за Песму Евровизије 2012

Споријег или бржег ритма? Балада или прави поп? Са типичним балканским мотивима или нешто сасвим, сасвим, ново? Каква ће заиста бити песма Србије на предстојећем евровизијском такмичењу у Азербејџану коју потписује Жељко Јоксимовић, јавност наше земље сазнаће у суботу 10. марта у специјалној телевизијској емисији Радио-телевизије Србије под називом "Европска песма".

Пријатна вишемесечна неизвесност око нумере Жељка Јоксимовића са којом ће се Србија представити на евровизијској позорници овог маја у Бакуу је завршена. Званично представљање "европске песме" Србије 2012. године одржаће се у једночасовном телевизијском шоу програму какав се ретко организује на овим просторима. Гледаоци Јавног медијског сервиса емисију ће моћи да прате уживо из студија у Кошутњаку на Првом програму, Сателитском програму РТС, Интернет проталу РТС (rts.rs) као и на званичном сајту Песме Евровизије (eurovision.tv) од 21 час.

Шоу програм под називом "Европска песма" биће прилика да чујемо и највеће хитове из богатог музичког и филмског опуса Жељка Јоксимовића, али овог пута у потпуно новом руху. Песме које сви волимо Јоксимовић ће премијерно извести заједно са његовим бендом, али у пратњи око 40 музичара Симфонијског оркестра РТС-а. Специјални гости емисије су добро познати музичари нашег региона и дугогодишњи сарадници нашег представника на Песми Евровизије ове године: Јелена Томашевић, Бора Дугић, Иван Босиљчић, Хари Варешановић и Халид Бешлић.

У присуству великог броја својих и евровизијских фанова, на посебној гламурозној бини и у мало другачијој од стандардне телевизијске форме за ову врсту програма, чућемо и "Европску песму" Жељка Јоксимовића.

Водитељ програма биће млада, али већ у јавности афирмисана глумица Тамара Алексић. Емисију "Европска песма", први пут и у технологији високе резолуције (ХД) потписује евровизијски тим РТС-а за Баку 2012. године.

Субота, 10. март од 21 час, РТС 1, САТ РТС, Интернет портал РТС

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара