Еко минијатуре/ старе српске сорте-Крушка калуђерка

Крушка калуђерка доста је стара сорта која је дуго присутна на нашим просторима.

Добро је адаптирама на сиромашне услове гајења, успева на сиромашним земљиштима, није неопходна резидба. Занимљиво је да јој није потребан опрашивач да би дала плодове.

Она је зимска сорта, а толико је издашна да је зову и фабрика крушака. О томе се не води рачуна, али потребно је знати и како се користи и једе. Наиме, није погодна за јело одмах после бербе, потребно је да одстоји око месец дана да би плодови постали мекши и сочнији.

Уредник Бојан Главонић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом