Ексклузивно са Миром Адањом Полак-Уметник свог заната, Далибор Кимчетић

Далибор Кимчетић је одмах знао шта хоће. Са 17 година уписао се у школу за куваре и са звањем кулинарског техничара и посластичара самоуверено је изабрао пут у сам врх кулинарства.

Први посао добио је у чувеном бечком хотелу "Сахер", где је уз познате куваре пекао умеће и давао лични печат сваком јелу. Примећен од оних који знају шта је добар залогај - постаје кувар многих важних личности. Кува за званичнике широм Европе, спрема вечере амбасадорима, познатим светским бизнисменима и личностима из света уметности и политике.

Дискретан у свом послу и посвећен, задобио је поверење многих који знају шта значи пустити некога близу да води рачуна о њиховој храни.

Невероватним ентузијазмом задржао је блиску везу са породицом на Голији, одакле потиче. Родитељи и он сам имају велико имање са преко сто оваца на планини са које је потекао.

Као постулат свог заната истиче да је тајна доброг укуса првенствено у природним састојцима и једноставним рецептима. Често ради на иновацијама наших традиционалних јела.

Далибор Кимчетић истакао се међу осталим куварима једноставношћу. На великом окупљању европских кувара у Београду, био је међу својим колегама којима је заједничко то што ресторани у којима кувају поседују Мишленову звездицу управо захваљујући њиховом умећу. Том приликом је послуживао мале залогаје са паштетом чаробног укуса.

Интернационални менаџер Мишленових ресторана Љубица Комленић истиче његову различитост. Ових дана га у Италији чека посебно признање, где ће професионални куварски ножеви имати угравирано његово име.

 

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса