Еко минијатуре / биљке као зачин- Мускатни орашчић

Данас су зачинске биљке доступне свима и не размишљамо много о њима када их користимо у кулинарству.

Али није одувек било тако. У давној прошлости, зачини су били синоним економске моћи, недостижни и скупи, због њих су се чак водили и ратови, али и дешавала велика географска открића. За зачине се везују бројни митови, предања и веровања, али њихова најважнија улога данас је у гастрономији, јер представљају незаобилазан додатак сваком јелу.

Уредница: Наташа Тодоровић

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса