РТС Ординација 6Ц-14.емисија

Ново дружење у РТС ординацији доноси нове три корисне приче. На почетку ће своју потресну причу о борби са дијабетесом поделити позната новинарка, затим ће офталмолог разјаснити заблуде о диоптрији, а у новој рубрици "Посластичарница" заједнички ћемо научити да правимо занимљив и здрав слаткиш.

У првом делу емисије "Моја борба" детаље свог искуства са дијабетесом откриће новинарка и водитељка Горица Нешовић. Она се недавно опоравила од операција очију јер јој је шећер направио тромесечно слепило. Вид је делимично повратила, а са другим последицама се и даље бори, како сазнаћете у РТС ординацији.

"Истине и заблуде" биће о диоптрији. Сазнаћете да ли је истина да није потребно ширити зенице при утврђивању диоптрије, да ли је боље носити сочива или наочаре, може ли диоптрија да порасте од дуготрајног читања и гледања у екран и још много тога корисног. Све ће разјаснити офталмолог доц. др Тања Калезић из Универзитетског клиничког центра Србије.

У новој рубрици "Посластичарница" припремаћемо здраве слаткише. Свој предлог за ову недељу даће нутрициониста Јована Славковић, а спремиће куглице са малинама. Рецепт је једноставан и све се може направити брзо, а сазнаћете и да ли је заблуда да се здрави слаткиши могу користити у већим количинама од обичних.

Ауторка и водитељка је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије