Читај ми!

Реквијем за шприцераше

Живимо у времену када скоро све што нам треба можемо да купимо у великим супермаркетима или у шопинг центрима у скоро свим већим градовима у земљи.

Пре три деценије, у Београду и широм земље још су постојале занатлије и ова емисија, снимљена 1981. године, говори о њима. О људима, чије су радње биле препознатљиви симболи наше престонице - Балканске и Сарајевске улице, Градића Пејтона... Пред нашим камерама о свом занату и начину рада говорили су: папуџија, капаџија, содаџија, дуборезац, свећар, конзерватор тепиха, прецизни механичар, четкар и ткач. Сви они су били заљубљеници свог посла и све их је мучио исти проблем: њихов посао млади нису желели да науче и раде. То је додирна тачка са данашњим временом и зато тако горко звуче речи једног занатлије: „Ја никоме нећу пренети своје знање."

Овом емисијом водимо вас на путовање у време које је прошло, старије да подсетимо а младе да заинтересујемо за овај део наше историје, када су љубитељи шприцера у омиљено бело вино додавали искључиво соду.

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке