Србија на вези

У емисији између осталог...

На недавно завршеним Међународном форуму "Мост" , чија је тема била вештачка интелигенција, учествовала је Марија Симић, председница Организације српских студената у иностранству. То је и један од повода да нам Марија Симић дође у госте. Од ње ћемо сазнати и какве је резултате дао пројекат "Млади у покрету", али и упознати будуће студенте са условима конкурса за стипендију коју додељује Министарство науке у сарадњи са ОССИ.

"Лептири светла" , нова књига Меланије Стоин Петровић представљена је на овогодишњем Сајму књига у Београду. Говори о томе како непријатне ствари у наш живот могу доћи изненада и покварити нам све планове, али да снагом воље, љубављу, читањем и радом можемо победити силе мрака. Главни јунаци су млади лептири Лука, Васа и Сара... Књига је штампана паралелно на српском и енглеском језику, уз превод Милице Чавић и са ручно осликаним илустрацијама Сандре Тагић. О "Лептирима светла" говориће у емисији ауторка Меланија Стоин Петровић.

Остало је још само недељу дана до председничких избора у Америци. И тамошња српска заједница прати предизборну кампању. Посебно су важне савезне државе са великим бројем неопредељених бирача који могу имати пресудну улогу. Међу њима је и Пенсилванија. О томе каква је атмосфера пред изборе, из Пенсилваније нам јавља Александар Жигић.

Уредници емисије

Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација

Ернестина Глигоријевић

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи