Један добар дан

Одлична музика, филмске приче, традиција и обичаји, спортске теме и много тога, баш за вас, у "Једном добром дану" овог четвртка.

 

 

Једна од највећих звезда светске музичке сцене, 30. октобра ће међу првима наступити на концерту у реконструисаном Сава Центру. Шпански ритам, атмосфера фламенко и танго вечери - све то премијерно уз пратњу Симфонијског оркестра РТС-а. Глас свих култура Медитерана, Јасмин Леви, која је освојила свет својим песмама ће и нашим гледаоцима приредити незаборавно искуство.

Удружење музичара џез, забавне и рок музике Србије свечано је уручило годишње награде, ГОДУМ, у Установи културе "Вук". Симболично, у години обележавања великог јубилеја, 40 година постојања и успешне каријере, награда за животно дело отишла је у руке Момчила Бајагића Бајаге. Ко је још награђен? Сазнаћете у емисији "Један добар дан".

Ивана Миленковић
Ивана Миленковић

Упознајемо вас са до сада најмлађом ауторком са Београдског сајма књига, десетогодишњом Милом Лекић која је своју књигу посветила Љубивоју Ршумовићу. 

“Живите, уживајте у животу и ономе што радите и будите живахни”, речи су чувеног Војислава Бубише Симића, композитора, диригента и зачетника етно-џеза који је ове године прославио 100-ти рођендан. У суботу увече на РТС 2 премијерно ће бити приказан документарни филм "Првих 100 година“ о његовом животу. О Бубиши Симићу, његовом таленту, инспиративном животу и тајнама дуговечности, говоре уредник филма Доброслав Предић и редитељ Иван Милановић.

Јесен и зима доносе многе благодети. Између осталих, и бројна породична окупљања на крсним славама. Како се обележавају свеци, заштитници куће и породице? Управо о томе говоре моја колегиница Јелена Ђорђевић Поповић и парох цркве "Свети Илија" у Мирјеву, Борислав Петрић.

Марија Калас важила је за једну од најбољих певачица свог времена, која је с великим успехом наступала на најпознатијим светским сценама. Њен лик у филму “Марија”, оживела је холивудска звезда Анђелина Џоли која нам открива колико јој је драгоцено искуство певања оперских арија.

Свечано затварање овогодишњег БЕМУС–а, 26. октобра у Коларчевој задужбини обележиће наступ славног македонског пијанисте Симона Трпческог, у пратњи оркестра Виртуози, под управом диригента Бојана Суђића. Пијаниста Симон Трпчески и Јелена Михаиловић, чланица Одбора БЕМУС-а су гости наше емисије.

О актуелним утакмицама Евролиге и другим актуелним спортским темама говори Светлана Цеца Даниловић, новинарка Спортске редакције РТС-а.

Водитељ и уредник емисије: Ивана Миленковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи