Магазин Србија на вези

Mагазин Србија на вези води вас под куполе београдског сајма на 67. Међународни сајам књига, најзначајнији културни догађај у југоисточној Европи.

Много издавача из региона и света међу којима су и писци из дијаспоре, срешће се на регионално најзначајнијој промоцији књижевног стваралаштва и образовања.

Гости у студију Марко Лопушина, новинар и публициста који ће представити трећи том енциклопедије српске дијаспоре " Срби на Балкану" као и књигу "Трагови бечких Срба".

Лопушина важи за једног од добрих познавалаца српске дијаспоре, а за културу сећања на српске патриоте и њихове институције у расејању добио је низ награда међу којима су и државне.

Писац Урош Петровић је књижевник чија дела померају границе савремене литературе за децу и младе. Аутор је више од двадесет књига и добитник већег броја најпрестижнијих награда за књижевност за децу. Књиге су му до сада објављене у многим земљама у окружењу и на енглеском језику, а по његовом награђеном роману "Пети лептир" снимљен је и први дугометражни 3Д филм у историји српске кинематографије.

Представљамо вам Дејана Дујмовића из Њујорка, једног од учесника меморијалног релија олдтајмера одржаног у част краљевића Томислава Карађорђевића ових дана у Тополи. Рођен је у Ријеци, живео је и у Београду а радо се сећа и деде који је био официр краљеве војске и носилац ордена "Свети Сава".Овај машински инжењер заљубљеник у олдтајмере познат је свима са простора бивше Југославије који данас живе и раде у Њујорку и Америци уопште, јер је успео да љубав према аутомобилима претвори у оно што је његов посао данас. У овом разговору са Борисом Миљевићем открива нам и да је од 1.октобра дозвољен увоз аутомобила из Америке у Србију.

Музички гости емисије група "Легенде" пред велики концерт, 60-ти по реду, који ће одржати 17. новембра у Сава Центру .

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи