Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези видећемо како су протекли „Октобарски сурети“ у Идвору и свечаност на Бледу, где је обележено 170 година од рођења Михајла Идворског Пупина. У Сан Дијегу одржана промоција књиге „Чаробни једњерњак: Прича о Николи Тесли“. На иницијативу дијаспоре у Немачкој у Берлину одржани пословни сусрети. У Чикагу отворена нова предшколска установа при цркви Свети Никола.

У част 170 година од рођења великана српске науке Михајла Пупина, у Идвору су традиционално одржани „Октобарски сусрети“. На свечаној академији обележено је и 100 година од како је наш великан постао добитник престижене Пулицерове награде. Гост емисије др Иван Бошњак, члан Извршног одбора Фондације „Младен Селак“ и државни секретар Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Писац за децу Маја Цветковић Сотиров боравила је у Сједињеним Америчким Државама где је обишла српску заједницу и најмлађе обрадовала промоцијом књиге „Чаробни једрењак: Прича о Николи Тесли“. Прошлогодишњи добитник награде Теслине научне фондације из Њујорка, посетила је и најмлађи Теслин научни клубу у Сан Дијегу. Гост емисије Маја Цветковић Сотиров.

У Словенији на Бледу је одржана свечаност поводом 170 година од рођења Михајла Идворског Пупина. Из Словеније се јавља Милован Терзић.

На иницијативу српске дијаспоре, у Берлину је одржан скуп пословних људи и студената из Немачке, а на предлог младих пословних људи из Београда и Новог Сада. Из Берлина извештава Бранислав Ђорђевић.

У Чикагу ће се од ове јесени више говорити српски захваљујући новооснованој предшклоској установи у насељу Лајонс. У плану је и рад основне школе на новом имању цркве Свети Никола. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Музички гости Браћа Теофиловић и Снежана Деспотовић и вокална група „Нађи своју звезду“.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи