Србија на вези

Бања Ковиљача на путу регионалног и европског повезивања

Једна од најатрактивнијих и најуспешнијих бања не само у Србији него и у самом региону Специјална болница (СБ) за рехабилитацију Бања Ковиљача, смештена између реке Дрине и планине Гучево, већ дуже времена успешно угошћава, осим бројних домаћих, и многе посетиоце из региона, али и Европе и света. Шта је тајна успеха ове српске бање, како она функционише данас и који су јој правци даљњег развоја основна су тема вечерашње емисије.

Од госта у студију директора ове познате медицинске установе примаријус др Александра Јокића сазнаћемо шта је то СБ „Бања Ковиљача“ данас, са чиме све она располаже, шта све нуди, ко су јој све гости и одакле су, како функционише, који су јој капацитети, каква јој је сарадња са регионом и Европом, али и какви су јој даљни планови, али и многа друга занимљива и важна питања везана за бању и тај Подрињски крај.

Из другог дела емисије издвојили би смо две занимљиве приче од којих нам једна долази из суседне Румуније, а друга је везана за дешавања у Словенији. Прва прича је од нашег сталног сарадника из Темишвара главног и одговорног уредника недељника „Наша реч“, а и истимене локалне српске телевизије, Николе Лакића којом нам је представио други део серијала „Заборављена традиција српске гастрономије у Румунији“ који се радии уз подршку Министарства за информисање и телекомуникације Владе Србије и Савеза Срба у Румунији. Другу причу припремила је наша Вања Васић а односи се на Књижевни скуп у организацији српских књижевника Словеније и Европске академије српских наука на коме су поред занимљивих излагања додељене награде и признања за најуспешније радове са конкурса „Витез поезије“ и „Бисери поезије“, као и признање нашем Програму за дијаспору РТС-а за професионално медијско извештавање.

У музичком делу емисије уживамо у предивном споту српских музичара из суседне Румуније Пере Тодоровића и Тамбурашког оркетра „Темишварски споменари“ са једном од њихових најновијих песама „Хусар“.

Уредница емисије Нада Вукелић

Редитељка Ерна Глигоријевић.


Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи