Србија на вези

Након уобичајене летње паузе поново смо са вама. Од вечерас, сваког радног дана, у већ устаљеним терминима, са почетком у 18.55 (средом у 21.00) креће нови циклус емисија „Србија на вези“. Као и до сада, понедељком се бавимо важним и занимљивим дешавањима у региону, пре свега оним темама које се тичу Срба и српске заједнице у нама суседним земљама.

Прву емисију у овој сезони отварамо са гостом у студију, шефом Представништва Републике Српске у Србији Млађаном Цицовићем. У фокусу је, пре свега, предстојећа овогодишња седмодневна манифестација „Дани Српске у Србији“, која ће свечано да буде отворена у Београду, 20. септембра, а већ традиционална смотра и презентација привредних, културних, туристичких и других могућности Српске представиће се и у још 20-так градова широм Србије. Наравно, осврнућемо се и на друге теме као што су управо протекли празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе, као и на проблеме и изазове са којима се Република Српска данас суочава.

Из емисије бисмо издвојили и још неке важне теме и догађаје, везане за Републику Српску али Србе у федералном делу Босне и Херцеговине , пре свега видећемо како је протекла посета патријарха српског Порфирија Епархији бихаћко-патровачкој, а упознаћемо се и са садржајем овогодишње манифестације "Шантићеве вечери поезије" које се већ дуги низ година, у организацији мостарске „Просвјете“, традиционално одржавају у Мостару

Наша сарадница из Мађарске одговорна уредница српског интернет тв портала „Варош ТВ“ у Будимпешти-Диана Кондић Ђурић извештава са овогодишње манифестације „Месец српске културе у Будимпешти“, коју је крајем прошле седмице.отворио министар у Влади Србије Ђорђе Милићевић.

Уредница емисије Нада Вукелић

Редитељка Драгица Гачић

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи