Таковска 10: Трамп и Харис – може ли дебата да одлучи победника

Да ли ће један од кандидата после дебате у уторак преузети улогу фаворита или ће се америчка изборна трка додатно закомпликовати

У Филаделфији се у уторак увече (среда у три ујутру по средње-европском времену) одржава друга односно прва дебата председничких кандидата на америчким изборима, у зависности како рачунате.

Прва дебата одржана је крајем јуна и учествовали су Доналд Трамп и Џо Бајден, којем је тај наступ запечатио кампању. Дебата 10. септембра уговорена је као друга од две између Бајдена и Трампа, али је у међувремену уместо актуелног председника Демократска странка за кандидата изабрала потпредседницу Камалу Харис.
Ако је у односу на Бајдена Трамп деловао као способнији кандидат за место у Белој кући, са Камалом Харис се тај критеријум преокренуо и сада се борба води око тога шта ко нуди, то јест око два прилично различита концепта будућности САД.

Зоран Станојевић
Зоран Станојевић

Дебате до сада нису имале одлучујућу улогу код бирача, али су временом постајале све значајније. Сада се верује да би ова дебата могла да преломи многе неопредељене и зато се с нестрпљењем ишчекује.

Шта да очекујемо и на шта треба да обратимо пажњу у емисији "Таковска 10“ анализирају Бојан Клачар из ЦеСИД-а, Милош Вукелић са Факултета политичких наука и Предраг Рајић, саветник премијера Србије.

Емисију уређује и води Зоран Станојевић.

 

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару