Медијска мрежа српске дијаспоре: СПОНА

Дворац Драгане Мирковић

Јунско издање емисије СПОНА уредница Вера Марјановић са сарадницима је реализовала у месту Ебенфурт, где се налази истоимени дворац. Ово велелепно здање је једно од најстаријих те врсте у покрајини Доња Аустрија, као и целој земљи, а у историјским архивима помиње се још половином 12. века.

Нашим људима је овај грандиозни замак од 12.000 квадрата постао изузетно занимљив од 2010. године, кад га је купила звезда народне музике Драгана Мирковић. У то време је дворац био у лошем стању, начет зубом времена, али је Драгана одлучила да руини врати првобитни сјај. Како је велика заљубљеница у историју, озбиљно је почела проучавати архивске записе, консултовала се са стручњацима из више области и кренула у велики подухват.

Данас је дворац Ебенфурт уређен, величанствен са својим рестаурираним фрескама, старом капелом, торњевима и свим оним што га чини изузетно вредним. Драгана Мирковић је тим емисије СПОНА провела кроз замак и била фантастичан водич кроз историјске епохе у којима се помињу имена значајних особа, како за аустроугарску, тако и за европску историју и културу.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије