Србија на вези

Прошле недеље у Темишвару, у суседној Румунији, у организацији Асоцијације Банат Линк, а у сарадњи са Културним центром Града Темишвара и уз подршку Савеза Срба у Румунији, одржана је свечана дводневна манифестација обележавања 15 година од оснивања самосталног и јединог српског радија у Румунији.

Од гостију у студију, техничког организатора манифестације Предрага Аџића и водитеља програма новинара и публицисте Миодрага Обрадова, обојице из Темишвара, сазнаћемо нешто више не само о самом овом догађају, на коме су, у културно-забавном делу, учествовали и уметнички ствараоци из Србије, већ о свеукупној српској медијској слици у Румунији, пре свега када је реч о самосталним српским медијима.

Разговор о српским активностима у Румунији, заокружиће музички спот АКУД „Младост“ из Темишвара, који су протеклог викенда наступили у Београду на 26. Европској смотри српског фолклора дијаспоре.

А како је протекала сама овогодишња смотра која је одржана у оквиру  "Београдских дана породице" сазнаћемо непосредно од госта у емисији, првог човека ове манифестације-председника Асоцијације српског фолклора у дијаспори Ненада Миленковића.

Специјално за ову емисију чућемо и изјаву заменика градоначелника Вуковара Срђана Колара везано за најаву новоформиране владајуће коалиције, пре свега од представника његовог десног националистичког крила који оличава Домовински покрет са Иваном Пенавом, још увек актуелног градоначелника Вуковара, да се ускрати финансијска помоћ недељнику „Новости“ који издаје Српско народно вијеће у Загребу.

Из емисије би смо издвојили и занимљиву причу коју су за емисију припремили сарадници из Независне телевизијске продукције ЗВО Вуковар, а односи се на Биовичино Село, недалеко од Кистања, у Хрватској, познатог по пет векова старог српског православног храма Светог Петра и Павла, који чека обнову, и више од три века ..од чувене Куриџине буне против млетачких власти.

Уредница емисије Нада Вукелић

Редитељка Ерна Глигоријевић.

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије