Срце и њена деца

ТВ филм "Срце и њена деца" снимљен је 1987. године.

Слободан Стојановић био је један од најизразитијих драмских стваралаца на овим просторима. У свом телевизијском опусу је написао неколико веома значајних остварења, које је публика волела и радо гледала: игране серије "Више од игре" и "Сеоски учитељ", дводелни серијал "Јастук гроба мог", ТВ филмове "Девојка с лампом", "Или како вам драго", "Расте трава", "Голубовића апотека"... а последњих пар година међу гледаоцима је веома омиљен и његов серијал драмских минијатура "Нешто лепо".

Срце и њена деца
Срце и њена деца

Познат и омиљен по свом мајсторском и емотивном драмском рукопису, Стојановић је у ТВ аудиторијуму и код колега остао омиљен аутор који је, можда као нико други, умео да напише дијалог који је и истинит и дирљив, у исто време, савршено одсликавајући време у којем се догађа.

Овај ТВ филм је прича о раном сазревању једног дечака, која потврђује стару педагошку истину да су живот, радост и невоље које човек у себи носи, најбољи васпитач и учитељ.

Срце и њена деца
Срце и њена деца

Десетогодишњи дечак, стицајем околности, прихвата одговорност откривајући при том свет и људе, и тако рано израста у зрелог човека. Драма "Срце и њена деца" представља лирску романсу која у неким моментима личи на савремену бајку.

Улоге: Мирјана Карановић, Велимир-Бата Живојиновић, Мира Бањац, Ружица Сокић, Стојан Аранђеловић, Никола Милић.

Срце и њена деца
Срце и њена деца

Уредник циклуса: Марко Новаковић
Редитељ: Божидар Николић
Сценариста: Слободан Стојановић
Директор фотографије: Божидар Николић
Сценограф: Александар Денић
Костимограф: Сузана Танасковић
Композитор: Војислав Костић
Монтажер: Светлана Недељков

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије