Четвртком у 9: Децу не доносе роде

Али, онда је Србију потресла судбина Марице Михајловић. Њена беба умрла је неколико сати после рођења. Марица тврди да се из породилишта у Сремској Митровици вратила кући без детета у наручју, због насилног порођаја и грешке гинеколога - акушера. Ана Стаменковић Ана Стаменковић Ко је заборавио на Хипократову заклетву? Колико су чести случајеви такозваног акушерског насиља? Да ли би и запослени у здравственом систему али и цело друштво морали на час људскости, подршке, хуманости, солидарности, емпатије? Да ли најлепши тренутак као што је рођење детета за многе постаје тренутак стрепње и страха? Одговоре на та и друга питања тражимо у емисији Четвртком у 9, у студију су: Проф. др Даница Грујичић, министарка здравља Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности Проф. др Оливера Контић Вучинић, председница Гинеколошко-акушерске секције Српског лекарског друштва Др Маја Милосављевић, психијатар у Институту за ментално здравље Србије. За Четвртком у 9 говоре и Марица Михајловић и новинарка РТС-а Тијана Радоњић. Емисију припрема и води Ана Стаменковић.

Али, онда је Србију потресла судбина Марице Михајловић. Њена беба умрла је неколико сати после рођења. Марица тврди да се из породилишта у Сремској Митровици вратила кући без детета у наручју, због насилног порођаја и грешке гинеколога - акушера.

Ана Стаменковић
Ана Стаменковић

Ко је заборавио на Хипократову заклетву? Колико су чести случајеви такозваног акушерског насиља? Да ли би и запослени у здравственом систему али и цело друштво морали на час људскости, подршке, хуманости, солидарности, емпатије? Да ли најлепши тренутак као што је рођење детета за многе постаје тренутак стрепње и страха?

Одговоре на та и друга питања тражимо у емисији Четвртком у 9, у студију су:

Проф. др Даница Грујичић, министарка здравља

Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности

Проф. др Оливера Контић Вучинић, председница Гинеколошко-акушерске секције Српског лекарског друштва

Др Маја Милосављевић, психијатар у Институту за ментално здравље Србије.

За Четвртком у 9 говоре и Марица Михајловић и новинарка РТС-а Тијана Радоњић.

Емисију припрема и води Ана Стаменковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи