Читај ми!

Србија на вези

Сензори, даљинска контрола уређаја, енергетска ефикасност, само су неке од карактеристика паметне куће, која је проглашена за најбољи изум на Светском форуму иновација и нових технологија на Кипру. Младе иноваторе и њихову професорку Олгу Дукић из чачанскеТехничке школе угостићемо у нашем студију.

Лесковчанин Марко Давинић, професор микробиологије на државном Универзитету у Тексасу, овогодишњи је добитник октобарске награде свог родног града. За нашу емисију говори колико му та награда значи поред великог броја признања добијених у иностранству.

Са Зораном Бојичић, директорком Технике Радио Београда, разговарамо о новој апликацији за мобилне телефоне „РТС звук“, која обједињује садржаје свих 8 програма Радио Београда, издања ПГП РТС-а, музичке серијале и култне емисије из богатог архива нашег Радија.

Прослављени виолиниста Стефан Миленковиц ових дана одушевљава публику на наступима у Сједињеним Америчким Дрзавама, где је и живео до пре пар година. Из Чикага извештава Александар Зигић.

Наша Заједница на Северу Италије организовала хуманитарни фудбалски турнир. Део средстава намењен оболелој девојчице из Србије, а део дечијој болници у Трсту. Догађај су забележиле наше колеге из тршћанског удружења „Вук Караџић“.

У гостима нам је и Марио Димитријевић, гитариста који је завршио џез одсек на Музичкој академији у Скопљу а тренутно је на докторским студијама у Београду.

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи