Читај ми!

Србија на вези

Наш гост је доктор техничких наука Душан Сакулски који је деценијама био саветник у Министарству Јужно Афричке Републике и израдио систем одбране од природних катастрофа. Радио је и за УН и Насу, преедавао на факултетима широм света, а на једном од предавања помно га је пратио и чувени математичар Џон Неш.

Књига "Дијаспора у етру " нашег колеге Бобана Ковачевића, представљена је синоћ у Клубу Радио Београда. Као неко ко Сателитски програм познаје и у њему ради 25 година и као неко ко је одбранио мастер и докторирао комуникологију, наш колега је веома темељно представио место и улогу Сателитског програма у оквиру Јавног медијског сервиса, називајући га споном која на различите начине повезује матицу са нашим земљацима расејаним широм света.

Из Беча нам је долази Александар Станковић, председник Културно-спортског друштва "Бамби", које ове године прославља 50 година постојања. Публика у Србији имаће прилике да их поздрави овог викенда (27 и 28.05.) у Новом Саду на Европској смотри српског фолклора.

Бележимо и леп пример сарадње у САД. Наиме, Професионални шаховски клуб из Чикага угостила је српска црквено-школска општина, која им је у комшилуку. 40так учесника је уз решавање шаховских задатака имало прилику да проба и српске специјалитете и да се кроз дружење са нашим људима упозна са српском културом и православном вером.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено