Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези најавићемо културне манифестације које припремају Срби у Француској. Видећемо да ли је све спремно за јубиларну 25. Европску смотру српског фолкора дијаспоре у Новом Саду. Културно-уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Беча прославило је 40 година постојања.

У емисији Магазин Србија на вези најавићемо културне манифестације које припремају Срби у Француској. Видећемо да ли је све спремно за јубиларну 25. Европску смотру српског фолкора дијаспоре у Новом Саду. Културно-уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Беча прославило 40 година постојања.

Савез Срба Француске и Удружење Синги Арт – Мондо култ, организују Караван културе и Дане Србије и српске културе у Паризу. Манифестација се одржава крајем јуна двадесетдругу годину за редом. Гост емисије Петар Гојковић, председник Одбора за културу Савеза Срба Француске.

Јубиларна, 25. Европска смотра српског филклора дијаспоре одржава се у Новом Саду 27. и 28. маја. У Врњачкој Бањи 8. априла одржана је и Прва европска смотра дечјег фолкора дијаспоре. Гост Срђан Татић, секретар Асоцијације српског фолкора дијаспоре.

Конзул Републике Србије у Њујорку Тамара Вујовић, од када је на дужности, остварила је контакте са челницима највећег америчког града, што је од великог значаја за економску и културну сарадњу Сједињених Држава и Србије. Са њом је разговарао наш дописник Александар Жигић

Културно-уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Беча, прославило је 40 година рада. Фолклорни ансамбл, са више старосних категорија играча, успео је да у време вишедеценијског постојања истраје на путу очувања српске традиције и кулутре. На прослави јубилеја била је Вера Марјановић.

Музички гости Дуо Модерато.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Драгица Гачић.

 

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.