Читај ми!

Србија на вези

На Новосадском сајму који обележава век постојања, у суботу 20. маја почиње и јубиларни 90. Сајам пољопривреде. Осим домаћих фирми, своје производе изложиће компаније из 25 земаља. По традицији највише пажње и посетилаца привлачи изложба механизације у оквиру које ће посетиоци, између осталог, имати прилике да се упознају са радом и карактеристикама трактора чија је вредност близу пола милиона евра и комбајном чија је основна цена 700 000 евра. О свимтим новинама, сајамским поустима и поклонима намењеним посетиоцима, разговарама са генералним директором Новосадског сајма Слободаном Цветковићем.

И ове године Академска српска асоцијација из Ниша организује камп за учење и усавршавање српског језика за нашу омладину из дијаспоре. Осим наставе биће организоване и посете музејима и манастирима, музичке радионице. На које ће још начине млади упознати традицију домовине својих предака разговарамо са Тамаром Ћирић из Академске српске асоцијације.

Докторанд из области „популационе генетике" на београдском Биолошком факултету и научник на Институту за биолошка истраживања Зорана Курбалија Новичић, одлучила је да каријеру настави у иностранству. Захваљујући свом раду, али и стипендији Европске комисије, свој научни пут наставила је на чувеном Упсала универзитету у Шведској. Своја искуства пренела је у разговору саколегом Душаном Жарковићем.

Врбас је другу годину за редом домаћин међународног Фестивала традиционалних инструмената. Од 19 до 21. маја у склопу Фестивала, биће одржано трибина о старим и помало заборављеним инструментима, као и радионица за све оне који желе да засвирају гајде, гусле, дудук или неки сличан инструмент. О фестивалу разговарамо са ПР Јеленом Ћирић Николић и Драгомиром Миленковићем једним од учесника.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Редитељ: Драгица Гачић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи