Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези посматрамо српско-немачке односе кроз призму културе и управо отворене изложбе о Вуку Стефановићу Караџићу на Универзитету у Халеу. Представићем рад и филмове прве докторке наука за глуму и мјузикл. Видећемо како Срби на југу Француске припремају и организују манифестације, а како живе Срби у Аделајду у делекој Аустралији.

На универзитету „Мартин Лутер“ у Халеу отворена је изложба „Вук Стефановић Караџић – Путешествије по Средњој Немачкој“. Обележена су и два значајна јубилеја у српско-немачким односима: 240 година од боравка просветитеља и првог српског министра просвете Доситеја Обрадовића на овом универзитету и 200 година од доласка реформатора српског језика Вука Стефановића Караџића у Немачку. Гост проф. др Бошко Сувајџић, председник Скупштине Вукове задужбине.

Др Јелена Раденовић бави се глумом, новинарством и документарним филмом. Њена остварења представљају документе са уметничким карактеристикама. Филмови „Уметност сећања“, „А Исток река тече“ бележе сећање на људе, догађаје и пределе. О филмовима и сарадњом са дијаспором разговарамо са др Јеленом Раденовић.

Колико је важно повезивање српске дијаспоре унутар држава домаћина, одговор смо добили на сусрету Савеза Срба Француске и асоцијације „Деца Јасеновца“ са Србима на Азурној обали. Из Нице се јавља Владан Јочић.

Драган Гавриловић, уредник серијала „Срби са Петог континента“, води нас у Аделајд, град на југу Аустралије, у посету српској заједници. Сазнаћемо на који начин Срби тамо живе, раде и како се организују.

Музички гости Тања Андријић сопран и Драган Милановић тенор и хор „Краљице Марије“

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи