Читај ми!

Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска Разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, доносимо специјални и ексклузивни интервју са Председником Републике Србије Александром Вучићем.

 
Разговор је вођен недавно у Београду, у згради Председништва Србије. 
 
Повод за разговор и главна тема  отварање директнe ваздушнe линијe Ер Србије између Београда и Чикага 17. маја. Ово је догађај од вишеструког и огромног значаја, јер Србија  после тридесет и једне године паузе добија поново директан лет Београд-Чикаг-Београд.
 
Председник Вучић говори о економским, културним и другим важностима овог лета, као и о другим елементима повезаности Србије и дијаспоре у Америци и у ругим деловима света.
 
У  Њујорку смо на лицу места разговарали са Министром Спољних Послова Републике Србије, Ивицом Дачићем. Министар Дачић говори о његовим утисцима после Седнице Савета Безбедности Уједињених Нација која је била посвећена Косову. Он ће нам рећи и какав је значај овог догађаја и шта се може очекивати после Седнице.
 
У Чикагу је одржан годишњи састанак Епархијског Савета Новограчаничке Епархије. О том догађају говори неколико истакнутих свештеника из српских православних цркава у САД, као што су Отац Марко Матић из Мерилвила у Индијани, Отац Саша Петровић из Омахе, Отац Драган Петровић из Индијанаполиса као и делегат Богдан Пантић из Тексаса..
 
Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр  Мирјана Раичевић Тасић.
 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи