Квадртура круга: Храна будућности и повратак селу

Хоће ли несташица хране у свету, коју многи већ најављују, довести до тога да лиофилизација постане главни начин конзервирања хране у 21. веку?

Шта ново доноси та технологија коју је у Америци прва почела да користи НАСА за исхрану космонаута и наутичара? Шта се све од хране може конзервирати на тај начин и колики је рок трајања такве хране, у новом издању Квадратуре круга, открива вам конструктор првих лиофилизатора у Србији који је створио уређаје који штеде 70 одсто више електричне енергије у односу на друге лиофилизаторе у свету.

Лиофилизатори
Лиофилизатори

Осим те иновације, електроинжењер Живорад Цветковић има још неколико својих изума и свој пројекат за опстанак и очување српског села, који је назвао „Академска села Србије".

Процес лиофилизације сурутке
Процес лиофилизације сурутке

Уредник: Бранко Станковић
Сниматељ: Дарко Бурсаћ
Монтажа: Марија Баронијан Шашић

Лиофизиране јагоде које су десет пута лакше од онох у свежем стању
Лиофизиране јагоде које су десет пута лакше од онох у свежем стању
 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи