Кинески чај: Завичај

Кина је домовина дрвећа чаја. Кинези су први почели да употребљавају ову биљку пре више од 3.000 година. Чај су гајили и пили најпре у провинцији Сечуан.

Вештина гајења чаја полако се ширила и чај је почео да се пије у целој Кини. Кина је створила јединствену културу и култ чаја још пре 1.000 година. Данас се чај пије у свим деловима света, али његов извоз, начин сађења и култура испијања кренули су из Кине. Прича о историји те корисне и здраве биљке говори о цивилизацији и вековном наслеђу.

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње