Студио знања: Пријатељство у ери интернета

Ракија и вино део су нашег фолклора и културе, а читава наука стоји иза прављења ових пића.

Шљивовица је уписана на UNESCO-ву репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа, а поносни смо и на вина која се производе у Србији. Са друге стране, конзумирање алкохола је никад веће, а алкохолизам је све озбиљнији проблем широм света. Зато овонедељни Студио знања посвећујемо употреби и злоупотреби алкохола.

О историјском значају ракије, начинима на које се правила и како се данас производи сазнајемо од професора Предрага Вукосављевића са Пољопривредног факултета, и историчара Владимира Дуловића.

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње