Зелени часовник: Друга емисија

У другој епизоди серијала "Зелени часовник" сазнаћете у ком се граду добија новац ако на посао, уместо колима, путујете бициклом као и то где су научници изоловали бактерију која може да разлаже пластику. Сазнаћете и да ли ће у будућности бити несташице воде, где расте биљка "месождерка", која лови и једе чак и глодаре и на који начин друштвене мреже помажу у проналажењу нових врста биљака.

Пораст броја становника планете и неконтролисане навике потрошача воде, условиле су да наредних деценија очекујемо борбу са озбиљним недостатком свеже пијаће воде. Екипа "Зеленог часовника" истраживала је колико је Србија заиста богата водом, колико умемо да је штедимо и колико воде више у просеку по становнику трошимо од других европских држава. Капацитети извора воде у Србији нису довољно истражени ни експлоатисани. Водимо вас на исток наше земље, где смо у околини Петровца на Млави, обишли изворе лековите, пијаће и термалне воде.

У емисији вас упознајемо и са теоријом да у свакој чаши пијаће воде данас, има највише молекула мокраће диносауруса, односно воде која је прошла кроз њихова црева. Нашим гледаоцима, пружамо увид у актуелне листе новооткривених биљака. Разматрамо и идеју о смањењу загађења пластичном амбалажом и објашњавамо по ком систему Данска тежи да ускоро постане прва држава света која производи стопостотну органску храну.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара