Хемија за све: Бакар и калај у уметности

Да ли сте знали да у телу одрасле особе има приближно 250 грама соли? Или, да од угљеника који је у нама може да се направи девет хиљада графитних оловака? Хемија није само за "штребере", хемија је свуда око нас! И у нама, наравно!

Хемија је и у храни коју једемо, ваздуху који удишемо. Учење, маштање, дисање, настајање емоција... можда није тако очигледно, али и ови процеси почивају на хемији. Варење је реакција између хране, и желудачне киселине и ензима, до једноставних молекула које наше тело може да апсорбује и користи.

У овом серијалу упознаћете занимљиво лице ове науке. У кратким епизодама, кроз огледе у хемијској лабораторији и игране сцене, говоримо о појмовима који су део наше свакодневице али припадају и хемији као науци.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се