Читај ми!

Од плуга до дигиталне фарме: Традиција

Југ Србије познат је по много чему, али је најпознатији по храни. То је башта у којој све рађа. Воће и поврће које се у тој башти гаји има посебан укус и мирис. Људи се и сточарством традиционално баве вековима, па је овај део Србије чувен по месу и млечним производима.

Видећете како се, захваљујући вештини, стрпљењу и мајсторском умећу многих генерација људи овог краја, праве пеглана кобасица и пиротски качкаваљ. Начин припреме пиротског качкаваља налази се на листи нематерјалног културног наслеђа Србије а сам производ има ознаку географског порекла.

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње