Јестива историја: Зачини, 7-10

Како цвеће може бити јестиво? Зашто се босиљак ставља на прозор? Који је зачин најскупљи на свету? Која је разлика између зачина и зачинског биља? Због чега треба пажљиво дозирати зачине? Истражите мирисе и укусе зачина!

Јестива историја: Зачини, 7-10 Јестива историја: Зачини, 7-10

Зачини су се почели више употребљавати крајем 13. века, захваљујући путу свиле. У то време зачинима се приступало холистички и људи су више били заокупљени егзотичним јелима, која су везивали уз егзотичну културу Истока. Зачини су вековима били најважнија и врло уносна роба која се из Азије извозила у Европу, а служили су и као платежно средство. Азијски зачини су у Европи били познати пре него што су Европљани били познати у Азији. Експанзија на европски континент почела је са Колумбовим открићем Америке.
Уредник серије: Александра Даничић
Водитељи емисије и сценаристи: Драгана Даничић и Танис Имшировић
Монтажа: Владимир Јовић
Режија: Ивана Стивенс

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње