Студио 6: Кабаретске песме

У Студију 6, Катарина Јовановић и Дејан Синадиновић извели су Кабаретске песме Бенџамина Бритна и Вилијама Болкома. Бритн је четири песме које чине овај циклус - Реци ми истину о љубави, Погребни блуз, Џони и Калипсо - написао на текстове Вистана Хјуа Одена. Бритн и Оден су сарађивали на више остварења, а један од њихових заједничких подухвата биле су Кабаретске песме створене тридесетих година 20. века. Оне су, испрва, биле написане за представе левичарског позоришта The Group, али су опстале као самосвојна и често извођена дела. Оден је у својим текстовима био инспирисан берлинским кабареима из периода пре доласка нациста на власт. Његови текстови су истовремено иронични, хумористични, али и емотивни. Тражећи прави музички израз за ове песме, Бритн посеже за моделима из популарне музике тог доба – посебно из бродвејских хитова.

Студио 6: Кабаретске песме Студио 6: Кабаретске песме

Болкомове Кабаретске песме написане су на стихове Арнолда Вајнштајна. Вилијам Болком је амерички композитор рођен 1938. године, добитник је Пулицерове награде и награде Греми. Бавио се камерном, оперском, хорском и симфонијском музиком. Ове песме су написане у традицији кабареа и бродвејских мјузикала, то јест онога што називамо великом америчком песмарицом. Ово је Болкомово најпопуларније дело које он најчешће изводи са својом супругом, мецосопраном Џоан Морис, већ двадесет пет година на позорницама широм света.
Кабаретске песме Болкома и Бритна, у интерпретацији Катарине Јовановић и Дејана Синадиновића.
Нова сцена која се формира у Студију 6 омогућује домаћим и страним ствараоцима и музичарима једно сасвим ново место за креирање у другачијим, студијским условима, упознавање са техником, али и могућност да пронађу пут до много већег броја гледалаца и слушалаца у земљи и иностранству.
Ауторски и уреднички тим: Невена Поповић, Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић
Дизајн звука: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Редитељ: Иван Милановић

 

 

Реприза , 09. октобар у 02:00 и 10:00

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи