Метаморфозе: Ана Томовић

Лепа, нежна, тиха и суптилна редитељка Ана Томовић, једна је од оних који у позоришту смело отварају најболнија питања која нас се дубоко тичу. У професији је воде страст према позоришту, осетљивост на савремени тренутак и лични редитељски печат.

Метаморфозе: Ана Томовић Метаморфозе: Ана Томовић

Њене представе су се изводиле на значајним домаћим, међународним и регионалним фестивалима: Стеријино позорје, БИТЕФ, МЕСС, Нова европска драма у Висбадену, Форум младих европских редитеља у позоришту Ла Мама у Њујорку...

Усавршавала се у Немачкој, радећи као асистенткиња на позоришним представама. Учествовала је на Интернационалном форуму младих позоришних стваралаца у Берлину. У Оберхаузену је режирала Шекспирове Ромеа и Јулију. У Ријеци 2017. године Бергманову Јесењу сонату, са Миром Фурлан у главној улози... и бројне представе у позориштима у Београду, Србији и региону.

 

У свему што ради трага за лепотом и радошћу, за суштином постојања, зато што верује да позориште пружа могућност потраге и могућност да се преиспитају човек и његова суштина.

Такође, верује да уметници треба својим радом да дају допринос да свет макар за нијансу буде бољи и да се велики егзистенцијални проблеми са којима се свакодневно суочавамо преиспитују, како бисмо их боље разумели и превазилазили.

 

 

реприза , 22.април у 06:50 и 14:50

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво